Kristoffer Olsson har flyttats till ett behandlingscenter. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN

Nytt besked om Kristoffer Olsson – vårdas inte längre i respirator

Uppdaterad
Publicerad

FC Midtjylland har kommit med en uppdatering kring Kristoffer Olsson, 28.

Klubben skriver att den svenske landslagsmittfältaren inte längre vårdas i respirator och att han har flyttats till ett behandlingscenter.

Han har ännu inte återfått vare sig motorisk funktion eller verbal förmåga.

Midtjylland skriver att specalisterna bedömer att rehabiliteringstiden kommer att sträcka sig över flera månader.

Han vårdas inte längre i respirator och har flyttats till Hammel Neurocenter som är ett behandlingscenter som är specialiserat på avancerad rehabilitering av neurologiska sjukdomar.

Herrlandslaget i fotboll

Klubben skriver att Olssons tillstånd kommer att bedömas kontinuerligt och att ytterligare undersökningar och behandlingar behövs göras, och att det därför är för tidigt att ge en slutgiltig prognos.

– Vi i FC Midtjylland vill tacka sjukvårdspersonalen på Århus Universitetssjukhus för det engagerade och mycket professionella bemötande som Kristoffer har fått under sin vistelse där, precis som den vård och det stöd han och familjen har fått. Det har varit av ovärderlig betydelse, säger klubbens vd Claus Steinlein i ett uttalande.

Olsson är fortfarande omgiven av sin familj och delar av Midtjyllands stab.

Det var i slutet av februari som Olsson kollapsade i sitt hem och lades in på Århus universitetssjukhus. Där visade undersökningar att svensken drabbats av flera små blodproppar i hjärnan, till följd av en extremt sällsynt inflammation i hjärnans kärl.

KLIPP: Förbundskapten Jon Dahl Tomasson om Kristoffer Olsson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet