Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Häckens nya tränare Mak Lind: ”Kommer in i intressant läge”

Uppdaterad
Publicerad

På bara några veckor har Mak Lind gått från division 1-tränare i FC Trollhättan till att nu kastas in i en rykande guldstrid med BK Häcken där han är nio matcher från att titulera sig svensk mästare.

– Det är klart att man kommer in i ett intressant läge och går för SM-guld, säger han till SVT Sport.

Att Robert Vilahamn efter matchen mot Örebro den 7 juli lämnade serieledaren för London-klubben Tottenham kom nog som en överraskning för de flesta.

Något som också kan ha överraskat var hans ersättare: Mak Lind.

– När den här möjligheten dök upp så var det givet att jag skulle hoppa på, säger Lind som i sin tur lämnade tränarjobbet i division 1-laget FC Trollhättan.

”Haft två veckor på mig”

– Jag har haft två veckor på mig att jobba med gruppen. Det gäller att vara strategisk och smart i vad man gör. Jag har försökt lyssna på min ledarstab och inte jobba så annorlunda jämfört med tidigare.

Häcken är en bekant miljö för Lind som spelade i klubben mellan 2009 och 2014 där han också bar kaptensbindeln.

Tagit avstånd från familjen

Men det har hänt en del sen dess – både i BK Häcken och i Mak Linds liv. 2019 bytte han namn för att slippa kopplas ihop med sin familj, som av polisen räknas som ett släktbaserat kriminellt nätverk.

– Frågorna har dykt upp i ett antal år så fort man börjar om i ett nytt lag. För mig är det inga konstigheter. Jag har tagit stort avstånd från dem. I dag handlar det om att blicka framåt och jag har fokus på min kärnfamilj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.