Från Gothia Cup till Europa League på två år

Uppdaterad
Publicerad

2015 spelade 18-åriga Frank Arhin i Gothia Cup. På torsdag kan han göra debut i Europa League med sitt Östersunds FK.

– Det är min största dröm som slår in, säger Frank Arhin.

Det brukar pratas om vilken resa Östersunds FK har gjort. Något liknande kan man säga om Frank Arhins resa. 2014 och 2015 spelade han i Gothia Cup men sitt lag från Ghana, Right to dream academy. Båda åren stod dom som slutsegrare.

Frank Arhin gjorde ett av målen i finalen mot Kalmar Foto: Bildbyrån
Europa League

I somras provspelade den nu 18-årige ghananen för Östersunds FK och gjorde så pass bra ifrån sig att han belönades med ett fyraårskontrakt.

Första målet i allsvenskan

I matchen mot Örebro i helgens omgång i allsvenskan fick Arhin chans från start – och som han tog den.

Östersund vann med 3-0 och Arhin stod för ett mål och en läcker framspelning till Johan Bertilsson mål.

– Det var en av mina lyckligaste dagar i mitt liv, men all cred till tränaren och min lagkamrater som gav mig förtroendet, säger Frank Arhin.

Debut i Europa League

På torsdag spelar Östersund sin tredje match i Europa League mot den på förhand stora favoriten Athletic Bilbao. Östersund leder gruppen efter sina två inledande vinster mot Zorya Luhansk och Hertha Berlin. Om Potter släpper lös sin nya guldklimp i den matchen återstår att se.

– Att spela i allsvenskan och att kanske få chansen i Europa League är min största dröm som slår in, även om jag bara sitter på bänken på torsdag så är det en stor framgång för mig, säger Frank Arhin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet