Emma Berglund vänder hem till Sverige igen. Foto: Bildbyrån

Från PSG till Göteborg – Emma Berglund har bestämt sig

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsstjärnan Emma Berglund förstärker Göteborg i damallsvenskan. Berglund, 30, lämnar PSG och har skrivit på ett kontrakt på 2,5 år.
– Det är ett bra lag som även ska spela Champions League till hösten, det lockar, säger Berglund till SVT Sport.

För en vecka sedan stod det klart att Berglund skulle lämna Paris Saint-Germain när kontraktet går ut i sommar. Hon ansluter och börjar träna med Göteborg från den 1 juli.

– Göteborg är en klubb med en bra framtidstro. Det kunde man se redan förra året då det var med och slogs om guldet och det hoppas jag att de gör i år också. De slutar ju i topp nu inför VM. Så det är en bra anledning att komma till Göteborg, säger Berglund till SVT Sport.

– Det är en trygghet att nu ha ett relativt långt kontrakt med en klubb som är känd för att ta hand om sina spelare både på och utanför planen, säger hon i klubbens pressmeddelande.

Göteborg har hela tiden varit målet när Berglund sökte en svensk klubb efter Frankrike-äventyret.

– Jag har försökt få till det med Göteborg ganska länge. Jag har inte öppnat upp mig för andra alternativ, säger Berglund till SVT.

Ett av skälen, förutom själva klubben, är staden och det som finns där.  Hon erkänner att hennes sambo, den före detta handbollsstjärnan Loui Sand, har haft ett finger med i spelet i valet av ny klubbadress.

– Det personliga livet jag har vid sidan av, att kunna få till att bo ihop med min pojkvän Loui. Därför är det här ett jättebra alternativ, att kunna få till det på fotbollsplanen och på det personliga planet.

”Något av en drömvärvning”

Göteborg har haft kontakt med Berglund flera gånger under åren i PSG.  Intresse har funnit en lång tid och klubbledningen är nu riktigt nöjda med förstärkningen.

– Emma är något av en drömvärvning. En rutinerad och erfaren spelare med ledaregenskaper. Vi är väldigt nöjda och glada över att hon valt att fortsätta sin karriär i Kopparbergs/Göteborg FC, säger sportchefen Lasse Svensson.

– Emma stärker upp en lagdel som redan är väldigt stark och det känns väldigt bra inför en tuff höst med många matcher i allsvenskan och Champions League, säger tränaren Marcus Lantz.

– Jag hoppas väl kunna bidra med att stärka upp i försvarsspelet med ledaregenskaper och rutin, både med lite bredd och spets, säger Berglund själv.

Vill tillbaka till blågult

Berglund fick inte någon plats i VM-truppen och var givetvis besviken när Gerhardsson inte gav henne chansen.

– Jag var inte chockad direkt utan var gansk förberedd på det men givetvis är jag besviken. Jag hade hoppats. Det har ju varit mitt mål ända sedan korsbandsskadan att komma tillbaks till spel i landslaget, säger Berguld, som ändå hoppas att chansen finns efter VM

– Ja, inga dörrar är stängda för min del. Nu finns ju chansen att visa upp mig mer på hemmaplan, säger Berglund om landslagsframtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer