Foto: Bildbyrån

Frankfurt avgjorde CL-finalen på övertid

Uppdaterad
Publicerad

Frankfurt vann damernas Champions League efter ett sent avgörande i finalen mot Paris Saint-Germain. Inhopparen Mandy Islacker fastställde slutresultatet 2-1 i 92:a minuten. ”Det är oerhört tungt. Man blir tom”, säger PSG:s svenska stjärna Kosovare Asllani till SVT Sport.

Paris Saint-Germain spelade upp sig i andra halvlek, men sett till hela matchen var Frankfurts seger rättvis. Islacker, som blev inbytt i 62:a minuten, fick chansen i utkanten av straffområdet och lyfte bollen utanför räckhåll för PSG:s målvakt.

– Det är en jätteskön känsla. Jag försökte bara få en så ren träff som möjligt och såg bara bollen gå i mål. Vi ville definitivt avgöra innan förlängningen, säger matchhjälten i en tv-intervju.

Champions League dam

Frankfurts 1-0-mål i 32:a minuten var synnerligen logiskt. Célia Sasic fick chansen och satte 1-0 med en lös, men välplacerad, nick mot ett tillbakatryckt PSG, hennes 14:e (!) fullträff under årets turnering.

”Svårt att förstå det”

Åtta minuter senare kvitterade Marie-Laure Delie med en kraftfull nick, en blixt från klar himmel med tanke på matchbilden.

Champions League-titeln är Frankfurts fjärde totalt.

– Vi har svårt att förstå vad som faktiskt har hänt här, det är en otrolig känsla. Jag är jättestolt över laget, vår säsong har varit riktigt bra och självklart är vi trötta, men vi ville bara göra vårt bästa här i dag och jag tycker att vi är värda segern. En perfekt avslutning på säsongen, säger Sasic kort efter slutsignal.

Asllani: ”Jättefrustrerande”

Finalens enda svenska, PSG-anfallaren Kosovare Asllani, fick få bollar att jobba med och gjorde inte något störra avtryck. PSG-mittfältaren Caroline Seger missade matchen på grund av avstängning.

– Det är jättefrustrerande. Jag vill ha så mycket boll som möjligt, säger Asllani till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League dam

Mer i ämnet