Franska skandalmatchen spelas om

Uppdaterad
Publicerad

Skandalmatchen mellan Nice och Marseille kommer att spelas om på neutral mark inför tomma läktare, meddelar den franska högstaligan.

Dessutom stängs flera spelare och ledare av.

Händelserna den 22 augusti 2021 gjorde ingen bra reklam för fransk herrfotboll.

Ligamatchen Nice–Marseille hann pågå i 75 minuter innan den fick avbrytas, vid ställningen 1–0 till Nice, efter skandalscener.

Upprinnelsen var att Marseillestjärnan Dimitri Payet träffades av en inkastad flaska varpå han kastade tillbaka den, med full kraft, upp i Nices klack.

Det ledde till att supportrar från hemmalaget tog sig in på planen och stort tumult utbröt mellan fans, spelare, ledare och funktionärer.

Matchen pausades i över en timme innan den avbröts helt efter att gästande Marseille vägrat spela klart matchen.

Stängs av resten av säsongen

Nu står det klart att matchen ska spelas om, på neutral plan och inför tomma läktare. Nice fråntas dessutom två poäng och tvingas spela tre hemmamatcher utan publik.

Dimitri Payet stängs samtidigt av i en match efter sitt agerande och hans lagkamrat Álvaro González, som sparkade upp bollar på läktaren, stängs av i två.

Marseilles fystränare Pablo Fernández får ett ännu hårdare straff och stängs av resten av säsongen efter att ha knuffat en Nicesupporter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.