Skandalscenerna i Frankrike: Match avbruten efter slagsmål

Uppdaterad
Publicerad

Skandalscener uppstod under fotbollsmatchen mellan Nice och Marseille i franska Ligue 1. Matchen avbröts efter att slagsmål utbrutit och flera supportrar varit inne på planen.

Beslut togs senare om att matchen skulle fullföljas men Marseille vägrade och därmed tilldelades Nice segern.

Den första hemmamatchen för franska Nice sedan coronapandemins utbrott ledde till en skandal.

Det var när Marseilles mittfältsstjärna, Dimitri Payet, skulle ta en hörna som allt startade. Inledningsvis kastades en flaska mot Payet som sedan tog upp den och kastade tillbaka den mot hemmasupportrarna.

Ligue 1

Flera Nice-supportrar sprang då in på planen varav både slag och sparkar kort därpå riktades mot Payet nere vid ena hörnet av planen.

Franska tv-bilder på tumultet på arenan Allianz Riviera.

Innan matchen avbröts hade dansken Kasper Dolberg givit hemmalaget ledningen i början av den andra halvleken.

Supporter ska ha skadats

French Football kommer med uppgifter om att en supporter ska ha blivit allvarligt skadad i tumultet.

Den franska tidningen har också publicerat bilder på Marseille-spelarna, Matteo Guendouzi och Luan Peres där man kan se stora röda märken omkring halstrakten på bägge spelarna.

”Vi kommer inte spela!”

Budskapet från Marseilles president ska ha varit klart. Enligt flera franska medier ska Pablo Longoria som han heter ropat: ”Vi kommer inte att spela klart!” i spelartunneln.

Men ett beslut togs om att matchen skulle spelas färdigt i kväll. Nice-spelarna samt domarna äntrade åter på planen medan gästerna i Marseille stängde in sig i omklädningsrummet.

Nice-spelarna som ställt upp sig för att försvara Marseilles hörna. Foto: Constant Wicherek

Nice tilldelas segern

Klockan 22.53 under söndagskvällen kom beslutet om att matchen inte fullföljs, men detta för att gästande Marseille vägrade gå tillbaka ut på planen efter skandalscenerna.

Detta innebar samtidigt att Nice tilldelades segern med 3-0, efter att Marseille vägrat att fullfölja matchen.

– Vi måste skapa prejudikat för fransk fotboll. Domaren var med oss, han bekräftade för oss att säkerheten inte var garanterad. Hans beslut var att avbryta matchen, men ligan valde att återuppta matchen. Det är inte acceptabelt för oss, säger Longoria enligt franska RMC.

Det var i den 76:e matchminuten som matchen avbröts vid hemmaledning med 1-0.

OGC Nice logo

OGC Nice

1 - 1

Olympique de Marseille logo

Olympique de Marseille

Stade de l'Aube, Troyes
Publik: 0
Domare: Clément Turpin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet