Kheira Hamraoui i den franska landslagströjan Foto: Bildbyrån

Franska stjärnan avstängd efter slagsmål

Uppdaterad
Publicerad

Det fortsätter att storma kring Paris Saint-Germain-mittfältaren Kheira Hamraoui.

Efter slagsmål på träningen inför första Champions League-semifinalen stängs hon nu av.

Hamraoui missar därmed lördagens returmöte mot Lyon, som vann den första Champions League-semifinalen med 3–2.

32-åringen ska ha hamnat i bråk med lagkamraten Sandy Baltimore i lördags, skriver AFP, vilket gjorde att hon petades till söndagens första CL-match.

Och på tisdagen beslutade PSG att stänga av Hamraoui hela veckan. Enligt tidningen Le Parisien är det för att det ska bli lugnt i truppen inför returmötet med Lyon. Klubben pratade även med de inblandade i bråket på träningen, förutom Baltimore även Kadidiatou Diani och Marie-Antoinette Katoto.

Enligt Le Parisien är veckans avstängning ett första steg mot att göra sig av med Kheira Hamraoui på grund av den explosiva stämningen i truppen, där spelarna inte längre pratar med varandra och där det emellanåt uppstår hetsiga bråk.

I november misshandlades Hamraoui av två maskerade män som drog ut henne ur bilen som hon färdades i. Lagkamraten Aminata Diallo anklagades för att ligga bakom misshandeln.

Det ska också ha inträffat en incident mellan Hamraoui och Katoto efter en ligamatch i Montpellier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.