Aminata Diallo har gripits av polis. Foto: Bildbyrån.

PSG-stjärna misshandlad – lagkamrat gripen

Uppdaterad
Publicerad

Franska fotbollsstjärnan Aminata Diallo greps av polis på onsdagsmorgonen.

Enligt ett uttalande från hennes klubb Paris SG är gripandet kopplat till misshandeln av Diallos lagkamrat Kheira Hamraoui.

”Jag är chockad”, skriver svenska landslagsmålvakten på Twitter.

26-åriga Diallo misstänks ha lejt två män som i torsdags misshandlade Hamaroui. De två spelarna ska ha varit på väg från en middag organiserad av PSG när männen stoppade bilen och drog ut Hamraoui som ska ha blivit slagen på benen med ett järnrör, skriver L'Equipe.

Männen, som bar balaklava, uppges under en kort stund ha tagit tag i Diallo under attacken, men utan att skada henne.

Den franska tidningen skriver att anledningen kan vara konkurrensen på mittfältet i huvudstadsklubben. Hamraoui värvades från regerande Champions League-mästaren Barcelona inför säsongen, hon spelade även i klubben mellan 2012 och 2016.

Klubben fördömer

Gripandet har skakat storklubben, som förra säsongen bröt Lyons 14 år långa dominans och vann den franska ligan för första gången.

”Paris Saint-Germain fördömer starkt det våld som begåtts”, skriver man i ett pressmeddelande och meddelar att man samarbetar med polisen i utredningen av händelsen samtidigt som man vidtagit åtgärder för att skydda sina spelare.

En som har spelat med Aminata Diallo är Hedvig Lindahl. De spelade ihop i Atlético Madrid förra säsongen.

'Jag är chockad av det här. Jag önskar Kheira Hamraoui ett snabbt tillfrisknande . Det här är inget som damfotbollen representerar. En väldigt sorglig och läskig historia för alla inblandade och påverkade”, skriver Lindahl på Twitter.

Diallo har spelat i PSG, där hon är lagkamrat med svenska landslagsbacken Amanda Ilestedt, sedan 2016. Hon har även gjort sju A-landskamper och ett mål för Frankrike.

Diallo spelade från start i 4–0-segern mot Real Madrid i Champions League i tisdags. Hamaroui var inte med i truppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.