Wendie Renard kommer inte att spela i sommarens VM. Foto: Bildbyrån

Franska stjärnan står över fotbolls-VM: ”En sorglig dag”

Uppdaterad
Publicerad

Frankrikes mittback och lagkapten Wendie Renard kommer inte att delta i sommarens VM. Hon är en av tre spelare som avstår spel i det franska landslaget.

”Det är en sorglig dag”, skriver Wendie Renard på Instagram.

Wendie Renard har gjort 142 landskamper för Frankrike och bland annat vunnit nio titlar i Champions League med sitt klubblag Lyon. Men den franska mittbacksstjärnan kommer inte att spela i sommarens VM i Australien och Nya Zeeland.

På sociala medier skriver 32-åringen att hon avstår mästerskapet för att hon behöver tänka på sin mentala hälsa.

”Jag har burit den blåa, vita och röda tröjan 142 gånger med passion, respekt och professionalism. Jag älskar Frankrike mer än något annat”, skriver hon på Instagram.

”Jag är långt ifrån perfekt”

Renard har tidigare spelat två VM med Frankrike och spelade tre matcher för landslaget i februari. Enligt RMC Sport kommer inte Renard så bra överens med den franska förbundskaptenen Corinne Diacre.

”Jag är långt ifrån perfekt, men jag kan inte längre stå bakom det nuvarande systemet. Det är en sorglig men nödvändig dag.”

Efter Renards besked meddelade även Marie-Antoinette Katoto och Kadidiatou Diani, via sina sociala medier, att de pausar sina landslagskarriärer på obestämd tid.

VM i Australien och Nya Zeeland spelas 20 juli–20 augusti.

MER FOTBOLL: Nya VM-formatet väcker delade reaktioner (23 februari):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline Seger och Hanna Marklund är oense om utökningen till 32 lag i VM Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.