• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Franck Ribéry. Foto: TT

Franske legendaren avslutar karriären – mitt i säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsstjärnan Franck Ribéry sätter punkt och lägger av med omedelbar verkan – mitt i säsongen.

”Tack till alla för detta underbara äventyr”, skriver han på Twitter.

Ribéry är mest känd för sin tid i tyska storlaget Bayern München där han spenderade tolv säsonger och vann nio ligatitlar samt en Champions League.

Den trixige yttermittfältaren var även en viktig del i det franska landslag som förlorade VM-finalen mot Italien 2006. Och det är just i Italien som Ribérys resa tar slut, 39 år gammal.

De senaste säsongerna har tillbringats i Salernitana där en besvärlig knäskada nu sätter stopp för fortsatt spel.

”Bollen stannar här. Men inte känslorna inom mig. Tack till alla för detta underbara äventyr”, skriver han på Twitter.

Det tycks inte bli något längre avbrott från fotbollen då Serie A-klubben säger sig vilja erbjuda Ribéry en tränarroll.

– Vi kommer ge honom en roll, vad han vill, när han vill och hur han vill. Franck är underbar både på och utanför planen. Han kan få det bästa ur alla och är en ledare, säger Salernitanas ägare Danilo Iervolino

Salernitana ligger tolva i Serie A. Franck Ribéry, som även representerat lag som Galatasaray, Marseille och Fiorentina, gjorde 24 matcher för klubben. Han noterades för 81 landskamper för Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.