• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Freddy Adu, här i Philadelphia Union, ska nu återuppta fotbollskarriären i Sverige. Foto: Ted S. Warren/AP/TT

Freddy Adu klar för Österlen FF

Uppdaterad
Publicerad

Freddy Adu debuterade i amerikanska MLS när han var blott 14 år.

Som 16-åring blev han tidernas yngste landslagsman i USA.

Nu ska Freddy Adu, 31, spela i division 1-laget Österlen FF.

– Han vill återuppta sin karriär, säger sportchefen Malik Sesay.

Freddy Adu var i början av sin karriär ett superlöfte. Han debuterade i den amerikanska proffsligan MLS som 14-åring, vilket var nytt rekord.

Två år senare blev han tidernas yngste landslagsspelare för USA, och och årety därpå flyttade han till det portugiska storlaget Benfica.

Ska spela i division 1

Men det stora genombrottet kom aldrig, och de senaste åren har han spelat i lag som serbiska Jagodina, KuFu-98 i den finska fjärdedivisionen och Las Vegas Lights i den amerikanska andraligan.

Nu tar han ny fart – i Sverige. I dag rapporterade nämigen sajten Österlensport att Adu ska spela för Österlen FF i division 1 nästa år.

– Via vårt nätverk har vi fått kontakt med Adu som haft ett sabbatsår under Corona och vill återuppta sin karriär. Han har hållit igång sin träning och kommer till Skåne i november. Adu har bland annat spelat för ett finskt lag och är inte helt obekant med det Skandinaviska klimatet. Vårt uppdrag är att få honom i full matchform till våren och då kommer han hålla en mycket hög klass, säger sportchefen Malik Sesay, vars lag vann division 2 i år.

ARKIV: SVT Sport träffade ”Den Nye Maradona” under U17-VM i Finland (2003):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.