Fredrik Ljungberg har imponerat som tränare i U23-laget. Foto: TT

Fredrik Ljungberg ny assisterande tränare i Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Ljungberg har de senaste säsongerna ansvarat för Arsenals U23-lag. Nu får han en ny roll som assisterande till Unai Emery i klubbens A-lag, meddelar klubben på sin hemsida.

– Det är jättehäftigt, det är inte många svenska tränare som vi har haft i en så här stor klubb, säger SVT:s fotbollsexpert Markus Johannesson.

Ljungberg kom till Arsenal från Halmstad BK 1998 och spelade i klubben fram till 2007. Efter att han avslutat spelarkarriären sju år senare återvände han som tränare för U15-laget.

– Jag är verkligen glad över möjligheten att fortsätta hjälpa till att utveckla och jobba med några av de unga spelarna som är på väg in i A-laget, säger Ljungberg till Arsenals hemsida.

Han har även varit assisterande tränare i tyska Wolfsburg innan han kom tillbaka till Gunners en tredje gång, 2018.

– När han gick till Wolfsburg kändes det lite tidigt, men nu känns det som att det är dags. Det är jättehäftigt men inte helt oväntat, säger Johannesson.

Klubben berättar på sin hemsida att Ljungberg kommer att fokusera mycket på unga spelare som slussas in i A-laget.

– Han har haft en lång utbildning inom klubben och är en klubbikon som kan Arsenal utan och innan, fortsätter Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.