Frida Östberg. Foto: Bildbyrån

Frida Östberg slutar på SVT

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett drygt decennium väljer Frida Östberg att kliva av jobbet som fotbollsexpert i SVT, för att lägga mer kraft på andra jobbuppdrag och familjen.

– Jag har många fina minnen och är väldigt tacksam över den kunskap jag haft runt mig, säger Östberg.

Sedan 2009 har den tidigare landslagsstjärnan Frida Östberg varit ett återkommande ansikte i SVT, i sin roll som uppskattad expert.

Vill hjälpa unga att få jobb

Nu väntar nya utmaningar och andra prioriteringar.

– Jag har haft fantastiska år på SVT sedan starten 2009, men nu vill jag lägga mer fokus på andra bitar. Som mitt jobb som projektledare och föreläsare samt familjen, säger Frida Östberg.

Östberg jobbar just nu med projektet ”Reboot – football for jobs”, som är en ny utbildningssatsning från Svenska Fotbollförbundet. Projektet riktar sig främst till unga vuxna som står utanför arbetsmarknaden och innehåller arbetsmarknadskunskap, fotbollens ledarutbildning, studievägledning och fysisk aktivitet samt praktik.

EM i Nederländerna ett minne för livet

När vi ber Frida att välja favoritminnen från åren som gått, lyfter hon fram EM i Nederländerna 2017 som en särskild pärla.

– Det var så stark lagkänsla när alla bodde på samma ställe. Gemenskapen har alltid varit bra, men det mästerskapet var något extra. Jag har många fina minnen och är väldigt tacksam över den kunskap jag haft runt mig. Det bästa har faktiskt varit att se hur vi löst saker tillsammans, även när det blivit strul och problem.

”Jag och Jane klickade direkt”

Frida Östberg lyfter fram att hon jobbat med många fina människor på SVT Sport, men också att det finns en person som hjärtat klappar lite extra för. Nämligen Jane Björck.

– Jag och Jane klickade från första stund. Hon är en genuint fin och omtänksam person. Hon brinner, liksom jag, otroligt mycket för damfotbollen. Jane levererar alltid i toppklass och det hon inte vet om jobbet, det behöver man inte veta, avslutar Frida Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.