Fridolina Rolfö missar Sveriges ödesmöte med Danmark Foto: TT

Rolfö missar ödesmatchen i VM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö missar det avgörande VM-kvalmötet med Danmark på tisdag. En lårskada har gjort att hon inte hunnit bli redo i tid.

Tiden fram till matchen på tisdag är för knapp, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till Svenskfotboll.se.

Det har varit osäkert hela veckan – Fridolina Rolfös inblandning i Sveriges avgörande match i VM-kvalet mot Danmark. Men beskedet är kommet. Sveriges forwardsstjärna missar matchen på tisdag. Det är en muskelskada i låret som sätter stopp, konstaterar landslagets medicinska team.

– Fridolina har under veckan jobbat intensivt med sin rehabilitering och det har gått framåt för varje dag. Men tiden fram till matchen på tisdag är för knapp, vi har inte den säkerhetsmarginal som krävs för att hon ska vara spelklar mot Danmark, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till Svenskfotboll.se.

Damlandslaget i fotboll

Det strular även för Julia Roddar som saknades på träningen idag på grund av sjukdom.

– Julia blev magsjuk i morse och isolerades direkt, meddelade landslagsläkaren på träningen.

Sofia Jakobsson utförde, som planerat, individuell anpassad träning sista delen av dagens pass för att kroppen behöver vila. Jakobsson är tillgänglig för spel.

Matchen som avgöra om Sverige blir gruppetta eller grupptvåa spelas klockan 17 på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet