Asllani om målgesten: ”Hyllning till landet”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani fastställde slutresultat mot Ukraina med sitt 3–0-mål – men eftersnacket kom att handla om hennes målgest.

– Alla vet ju att det är den albanska örnen från Kosovo så det är en hyllning till själva landet också, säger hon till SVT Sport.

Sverige tog en mycket viktig VM-kvalseger över Ukraina på Gamla Ullevi och Kosovare Asllani såg till att bli en av tre svenska målskyttar.

– En väl genomförd match. Bra för självförtroendet att vi vinner med 3–0, säger Asllani till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Målet firade hon med en målgest som blev mycket omdiskuterat under sommarens fotbolls-VM. Då firade två schweiziska stjärnspelare med att göra den ”albanska örnen” och fick betala tiotusentals kronor i böter.

Men Asllani är inte orolig.

– Speciell och speciell... Mina brorsbarn har precis lärt sig den så jag gjorde den till dem. Alla vet ju att det är den albanska örnen från Kosovo så det är en hyllning till själva landet också, förklarar hon.

Med tanke på vad som hände under fotbolls-VM, tänker du på att det kan bli ett sånt efterspel här?

– Nej verkligen inte. Det var mer laddat med tanke på landet de mötte. Det här var mer en hyllning. Inget mer med det.

VM-kval

Sverige logo

Sverige

3 - 0

Ukraina logo

Ukraina

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 6171
Domare: Monika Mularczyk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet