Foto: Bildbyrån

Serbien kommer lämna in protest – efter stjärnornas målgest

Uppdaterad
Publicerad

Serbiska fotbollsförbundet är upprörda över hur Schweizs spelare Xherdan Shaqiri och Granit Xhaka uppträdde under gårdagens match. De kommer bland annat lämna in en protest till Fifa för en utebliven straff i 66:e minuten, men är också upprörda över Schwezarnas målfirande.

– Den kontroversiella situationen i 66:e minuten är inte enda anledningen till att vi kommer skriva till Fifa.

Både Xherdan Shaqiri och Granit Xhaka har kosovoalbanska rötter och Xhakas pappa, som var aktivist, satt fängslad i tre och ett halvt år innan han flydde från forna Jugoslavien.

När Shaqiri och Xhaka gjorde varsitt mål i gårdagens segermöte med Serbien valde de att fira genom att forma händerna som den albanska örnen. Dessutom bar Shaqiri Kosovos flagga på sina skor.

Shaqiri och Xhakas agerande retade upp det serbiska fotbollsförbundet, som nu kommer lämna in en protest till Fifa.

– Det handlar om skor, kontroversiella flaggor och firandet vid båda målen, säger den serbiske generalsekreteraren Jovan Surbatovic, enligt The telegraph.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.