Fridolina Rolfö. Foto: Bildbyrån

Fridolina Rolfö klar för mästarklubben Wolfsburg

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfös nästa klubbadress blir tyska mästarlaget Wolfsburg.

– Jag fick direkt en go’ känsla och kände ett stort förtroende. Och jag ser det som ytterligare ett steg upp för mig, säger Rolfö till SVT Sport.

För fyra dagar sen meddelade landslagets anfallsstjärna Fridolina Rolfö att hon lämnar Bayern München. Idag står det klart att hon stannar i Tyskland. Hon har skrivit ett två-årskontrakt med storklubben Wolfsburg, som just vunnit både ligan och cupen.

Var det självklart att stanna i tyska ligan?

– Nej det var det inte. Jag kikade runt efter en ny utmaning. Men Wolfsburg har en historia, och är en av toppklubbarna i världen. Och det som också bidrog starkt till valet var att jag direkt kände ett stort förtroende från tränarna inte minst.

Fridolina Rolfö avslutade starkt, som två-målsskytt, i säsongens sista hemmamatch för Bayern München. Och nu lämnar hon alltså en CL-semifinalist för att ta ytterligare ett steg uppåt på klubblagsnivå. Wolfsburg, som varit i final i Champions League fyra gånger, och har två CL-titlar.

– Jag har drömt om att spela de stora matcherna och att få vinna titlar. Och nu kommer jag till en klubb med lite mer spets i laget. Med toppspelare, och fler matchavgörare. Och det är också mer professionellt i allt runtomkring där, i organisationen.

Hon har hanterat en del skadebekymmer på vägen, men har nu kunnat hålla en jämn och hög nivå på sistone. Den vill hon bibehålla, först och främst med klubblaget, men också självklart in i VM-sommaren.

– Ja, jag vill ju ta den kvalité och nivå jag håller för tillfället med mig in i landslaget.

Fridolina Rolfö blir inte klubbkamrat med Nilla Fischer, som lämnar Wolfsburg och flyttar hem till Linköping, men Rolfö pratade med Fischer i ett tidigt skede då Wolfsburg blev aktuellt.

– Nilla hade bara positivt att säga om Wolfsburg. Så jag fick en go’ känsla för klubben även direkt genom henne, berättar hon för SVT Sport.

Flyttlasset går om en vecka. Och efter VM i Frankrike ansluter Fridolina Rolfö till den tyska mästarklubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.