Fridolina Rolfö lämnar Bayern München. Foto: Bildbyrån/Instagram

Rolfö om valet att lämna Bayern München: ”Var mitt beslut”

Uppdaterad
Publicerad

I söndags meddelade Fridolina Rolfö att hon lämnar Bayern München. Nu berättar den svenska landslagsstjärnan mer om varför hon inte fortsätter i den tyska storklubben.

– Beslutet kom helt och hållet från min sida, säger hon till SVT Sport.

Under gårdagen meddelade Fridolina Rolfö, via ett inlägg i sociala medier, att hon lämnar Bayern München. Ett besked som innebar att söndagens match i Bundesliga blev Rolfös sista på hemmaplan i klubbtröjan.  

– Det kändes skönt att det kommer ut nu, att jag fick släppa på den spärren. Jag har haft en avtackning och spelat min sista hemmamatch, det var skönt att avsluta på ett bra sätt och att fansen och alla andra nu vet om det, säger Fridolina Rolfö till SVT Sport.

Den 25-åriga forwardens kontrakt med tyska storklubben, som tog sig till semifinal Champions League, löper ut i sommar. Men beslutet att lämna var Rolfös egna.

– Absolut, det var helt och hållet från min sida. Jag har haft det bra här och trivts men känner att jag vill fortsätta min utveckling i ny miljö. Det är egentligen den anledningen. Jag vill hitta en klubb som kan lyfta mig ytterligare.

Ingen svensk comeback

Men vilka klubbar som är aktuella vill inte anfallaren berätta. Vad som är säkert är att det inte blir en återkomst till Sverige.

– Jag kommer vara kvar utomlands, mer än så vill jag inte säga just nu. Det finns många klubbar i Europa som satsar och har möjligheter att bygga lag och få till det. Det är några klubbar som satsar mer än de hemma i Sverige, så för mig var det självklart att fortsätta utomlands, säger Rolfö och tillägger:

– Jag vill spela Champions League och hoppas väl att det är något jag kommer få göra framöver.

Framöver väntar också ett VM, hur är formen?

– Det känns bra, vi har haft otroligt mycket matcher så jag är i god matchform. Jag går in i VM med en god känsla och gott självförtroende.

Det finns många forwards som kan ta en plats i startelvan, hur ser du på att ni är många kandidater till truppen?

– Det ser jag bara som något positivt. Det säger mycket om att vi har en stor trupp och många spelare att välja på. Det blir inte enkelt för Peter (Gerhardsson) och Magnus (Wikman) att välja ut spelare. Där så får vi se vilka det faller på, säger Fridolina Rolfö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.