• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fridolina Rolf berättar om förväntningar och pressen hon känner. Foto: SVT

Fridolina Rolfö: ”Ställer otroligt höga krav på mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

En av de spelare som har de största förväntningarna och förhoppningarna på sig att göra skillnad för Sverige, inte minst under ännu ett mästerskapsår, är Fridolina Rolfö.

– Jag ställer otroligt höga krav på mig själv, säger hon till SVT Sport inför morgondagens landskamp mot Kina.

Fridolina Rolfö vann Diamantbollen för andra året i rad, och förlängde nyligen sitt kontrakt med Barcelona ytterligare tre år, till 2026.

Inför sommarens VM i Australien och Nya Zeeland plockar 29-åringen fram de värdefulla erfarenheter och de lärdomar som alla stora turneringar, alla tuffa matcher hon spelat hittills, inneburit.

– Ja, man vet med förberedelser och så, jag tror att det är det man lärt sig mest av. Och att kunna hantera den press och den belastning det är under ett mästerskap. Det är väldigt unikt och kräver otroligt mycket som fotbollsspelare, så sådana bitar tar man självklart med sig.

Hur mycket känner du pressen på dig själv att leverera?

– Den är såklart där, jag ställer otroligt höga krav på mig själv, och det är något som kan vara tufft och ta mycket energi, men samtidigt inser man med åren att man måste vara snäll mot sig själv också för att inte bli alldeles för besviken, så det är nåt man behöver jobba på hela tiden. 

Sveriges uppladdning inför VM är igång. Den här veckan med läger i spanska Marbella, och matchen mot Kina i morgon. Sen väntar bortalandskamp mot Tyskland på tisdag. Och Fridolina Rolfö hoppas att laget ska få positiva spelmässiga svar att ta vidare.

Hur mycket längtar du efter VM?

– Otroligt mycket. Det är en av de största mästerskapen man kan uppleva, och jag längtar till sommaren.

SVT sänder torsdagens landskamp Sverige-Kina 18.20 i SVT 2/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.