Sergio Ramos kommer till ett fullsatt Friends Arena på tisdag. Foto: TT

Enormt biljettryck inför Spanienmatchen: ”Ett par hundra biljetter kvar”

Publicerad

I kväll möter landslaget Malta på bortaplan. Men det är tisdagens gruppfinal mot Spanien i EM-kvalet som är den här landslagssamlingens stora match. Hade du tänkt att gå, men har inte skaffat en biljett? Då kan det redan vara för sent.
– Det är väl egentligen bara playoff-matcherna som har sålt ut innan matchdagen tidigare, säger Svenska fotbollförbundets biljettansvariga Lena Danielsen till SVT Sport.

Under lördagen hade det sålts ungefär 48 500 biljetter. Friends Arenas ordinarie kapacitet på 50 000 är begränsad på grund av säkerhetsavspärrningar runt den spanska klacken. För den som ställt in sig på att vara på plats men ännu inte fixat en biljett är det ändå inte helt kört än. 

– Det finns ett par hundra biljetter kvar i klacken fortfarande. Det kommer att släppas en del platser med skymd sikt på matchdagen, säger Lena Danielsen.

Trots att det är avspark 20.45 på en tisdag kom det knappast som en överraskning att biljetterna skulle sälja så bra.

– Det var ju den här matchen som vi på förhand trodde skulle bli slutsåld i det här EM-kvalet. Men det är väl egentligen bara playoff-matcherna som har sålt ut innan matchdagen de senaste åren.

Sverige möter Spanien på Friends Arena med avspark 20.45 på tisdag. Först ska landslaget dock möta Malta på bortaplan, 20.45 på lördagskvällen.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Enkelt mot Malta – nu väntar Spanien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer