AIK firar mål mot Mjällby. Foto: Bildbyrån.

AIK avgjorde på tilläggstidens tilläggstid

Uppdaterad
Publicerad

Tilläggstiden hade gått ut och AIK fick slå om en hörna. Det utnyttjade Nabil Bahoui och nickade in segermålet, 1-0, mot Mjällby. Tilläggstiden var satt till 92.00 och Bahoui gjorde målet efter 92.59.

– Det var i min zon och det var rättvist. Jag missade så mycket i kväll. Vi hade fem, sex hundraprocentiga målchanser, man kan inte ha fler målchanser, säger en lättad Bahoui till DPlay omsvärmad av lyckliga lagkamrater.

– Det är det sjukaste jag varit med om, säger Bahoui om det vilda firandet där Enoch Kofi Adu hade en huvudroll. Det såg ut som om de i ring firade ett SM-guld men det var en vinst mot Mjällby i den 21:a omgången. Det säger ganska mycket om hösten 2020 för AIK.

Det var en seger som betydde mer än tre poäng för tolfeplacerade AIK som försöker att fly från bottenträsket.

– Det är speciellt att målet kommer i sista sekunden och det är förlösande men vi är i en väldigt allvarlig situation fortfarande, säger Sebastian Larsson.

Rankar segern högt i tränarkarriären

– Den här segern räknar jag väldigt högt i min tränarkarriär och det är en salig känsla av eufori, vilken glädje. Den enda tåren är att vi inte får fira det här med våra supportrar, säger tränaren Bartosz Grzelak.

AIK tryckte på i andra halvlek men Mjällby stack upp och Eric Björkander hade en nick i ribban, på ungefär samma ställe som Bahoui träffade i slutet av första halvlek, när det återstod 20 minuter.

En kvart från slutet hade Henok Goitom ett jätteläge för AIK men han fick inte kontroll på inlägget och bollen for över ribban i fritt läge.

– Det är alltid surt att det blir ett mål det sista som händer. Men det är inte orättvist sett till 93 minuter. Vi får inte tag i bollarna och kom längre och längre tillbaka även om vi inte släppte till jättemånga målchanser. Med lite flyt hade vi fått en pinne, säger Mjällbys tränare Marcus Lantz.

Allsvenskan

AIK logo

AIK

1 - 0

Mjällby AIF logo

Mjällby AIF

Friends Arena, Solna
Domare: Adam Ladebäck

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.