Lionel Messis Argentina fick bara kryss mot Chile. Foto: TT Nyhetsbyrån

Här skruvar Lionel Messi in frisparken

Mål av Lionel Messi, VAR-straffar och rött kort. Nattens matcher i Copa América bjöd på det mesta.

Lionel Messi skruvade in en frispark och gav sitt Argentina ledningen mot Chile i lagens första match i det sydamerikanska mästerskapet.

Men när domaren blåste av matchen i Rio de Janeiro räckte Messis mål efter dryga halvtimmen bara till oavgjort.

Copa America

Efter VAR-granskning fick Chile straff när Arturo Vidal fått en argentinsk spark på fel ställe, en straff som målvakten Emiliano Martínez via ribban räddade bara för att se Chiles Eduardo Vargas nicka in 1–1 på returen.

Och trots ett totalt spelövertag under hela matchen lyckades Argentina inte få in ett segermål.

– Vi hade sex eller sju klara lägen och missade dem och Chile fick med sig ett bra resultat. Chanserna vi skapade i dag borde ha varit tillräckligt för att vinna med fyra eller fem mål, sade Aston Villa-målvakten Martínez i tv-sändningen efter matchen.

Inför matchen hyllades den avlidne legendaren Diego Maradona stort.

Matchen mellan Paraguay och Bolivia i samma grupp blev en stökig affär.

Första halvlek blev nästan en timme lång och innehöll såväl en VAR-tilldömd straff som en VAR-bortdömd straff. Bolivia, som gjorde mål på sin straff, fick också Jaume Cuellar utvisad, vilket blev ödesdigert. I andra halvlek vände Paraguay underläget till seger med 3–1.

Nästa omgång spelas natten till lördag, svensk tid. Då väntar gruppens femte lag, Uruguay, för Argentina.