Foto: Bildbyrån

Svensk-italienaren i Serie A: ”En dröm att spela för Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

I italienska Serie A visar mittbacken Riccardo Gagliolo framfötterna. 29-åringen är bofast i Parmas backlinje och hoppas att spelet ska ta honom in i det svenska fotbollslandslaget.

– Hade Janne Andersson ringt hade jag tackat ja, säger Gagliolo till Expressen.

Riccardo Gagliolo har inlett Serie A-säsongen med Parma på ett bra sätt. Han har spelat samtliga minuter i den italienska klubbens backlinje och mot Udinese i den andra omgången blev han dessutom målskytt.

29-åringen, vars mamma är från Njurunda utanför Sundsvall, har både svenskt och italienskt pass. Därmed är det inte omöjligt att han blir ett av namnen som Sveriges förbundskapten Janne Andersson väljer att presentera i en kommande landslagstrupp.

Till Expressen säger den Italienfödde mittbacken att han under landslagsuppehållet var på besök i Sverige och att han följde förbundskaptenens uttagning till Sveriges EM-kvalmatcher mot Färöarna och Norge.

”Hoppades att jag skulle komma med”

– Jag hoppades att jag skulle komma med, men gjorde inte det, säger han till tidningen.

Nästa landslagsuppehåll är om en dryg månad. Sverige spelar borta i EM-kvalet mot Malta den 12 oktober och hemma mot Spanien tre dagar senare. Skulle Gagliolo få en plats är det en dröm som går i uppfyllelse.

– Det vore en dröm för mig att spela för Sverige, det har jag alltid sagt. Hade Janne Andersson ringt mig hade jag tackat ja. Det hade varit en dröm för hela familjen, även för mamma, mormor och morfar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.