Gais galna målkalas – på väg mot allsvenskan

Gais tog sin femte raka seger i superettan på ett mycket övertygande sätt. Man besegrade Trelleborg borta med hela 6-0 och är tvåa i serien med fyra matcher kvar att spela.

I den första halvleken gjorde Gais tre mål på bara sju minuter. Först förde Axel Norén upp dem i ledningen, sedan fyllde stjärnan Julius Lindberg på med en straff innan Axel Henriksson gjorde 3-0.

– Trelleborg började bra och vi började lite halvskakigt men efter kanske 15 minuter tog vi tag i matchen, säger Norén till Discovery+.

I andra halvlek gjorde man alltså ytterligare tre mål och har nu ett jätteläge att ta sig upp till allsvenskan. Man är tvåa i serien, fyra poäng före formsvaga Utsikten som visserligen har en match mindre spelad.

De två första lagen i superettan går rakt upp, medan trean får kvala.