Edin Hamidovic skickade vidare Gais i cupen Foto: Bildbyrån

Gais vidare efter stark vändning

Uppdaterad
Publicerad

Gais tilldömdes segern mot IFK Göteborg efter att matchen avbrutits på grund av pyroteknik. Och i sista omgången mot Nyköping krävdes vinst för att gå vidare. Efter en stark vändning i andra halvlek vann Gais med 4-3 och är vidare till kvartsfinal.

Det var Gais som tog ledningen på Bravida Arena mot Nyköping genom Karl Bohm. Men bortalaget kom tillbaka. Marcus Burman satte kvitteringen och tio minuter senare gav Jason Romero gästerna ledningen. I andra halvlek utökade dessutom Nyköping till 3-1 genom Alexander Alp.

Men sen vaknade hemmalaget och hämtade upp 3-1 till 3-3 på sju minuter genom mål av Edin Hamidovic och Nikola Asceric. Eftersom Örebro ledde mot IFK Göteborg behövde Gais vinna för att säkra avancemang.

Vidare på målskillnad

Och ledningsmålet kom i den 71:a minuten genom Edin Hamidovic som fullbordade vändningen och satte 4-3. Det innebär att Gais går vidare till kvartsfinal som gruppetta. Tre av göteborgslagets åtta mål i gruppspelet fick laget genom 3-0-segern de tilldömdes mot Göteborg.

Matchen mellan Örebro och IFK Göteborg slutade 3-3.

Svenska cupen herrar

GAIS

4 - 3

Nyköpings BIS

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 976

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.