Galen trippelmiss när Atletico Madrid åkte ur Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Atletico Madrid, i desperat behov av en vinst, tilldömdes straff efter att domaren blåst av matchen mot Bayer Leverkusen vid ställning 2-2.

Men läget från straffpunkten missades, precis som två följande returer. Därmed slutade matchen ändå 2-2 och Atletico Madrid missar CL-slutspelet.

Vid ställning 2-2 pressade Atletico Madrid på för ett ledningsmål i slutminuterna. Matchen blåstes av efter vad som verkade vara en resultatlös hörna från Atletico. Men samtidigt som spelarna började traska av planen kallades huvuddomaren till VAR-skrämen för att titta på en handssituation vid hörnan.

Resultatet blev tilldömd straff och en livlina för Atletico Madrid i jakten på CL-slutspel. Men då gick allt fel för hemmalaget som inte kunde ta vara på straffen eller efterföljande returlägen.

Se de kaosartade scenerna i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.