Ferran Torres lämnar Manchester City för Barcelona Foto: Bildbyrån

Galna utköpsklausulen: 10 miljarder (!) kronor

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det övergången bekräftad och klar: Ferran Torres lämnar Manchester City för Barcelona.

Den som vill värva honom nästa gång får betala dyrt – utköpsklausulen är på 10 miljarder kronor.

När transferfönstret öppnar i Spanien på måndag den 3 januari kommer Ferran Torres att presenteras som ny spelare i Barcelona. Klubben bekräftar värvningen av spelaren, som de jagat en tid.

21-åringen lämnar Manchester City efter en och en halv säsong med Premier League-laget. Den senaste tiden har Ferran Torres haft det svårt i Manchester City, bland annat på grund av skadeproblem.

Själva övergången kostar 55 miljoner euro, enligt källor i Spanien och England. Kontraktet gäller fram till 2027, men inskrivet i det finns en klausul som säger att stjärnan kan köpas ut för sitt kontrakt – för 1 miljard euro, 10 miljarder svenska kronor, uppger Barcelona på sin hemsida.

Ferran Torres har spelat 22 landskamper för Spanien och gjort 12 mål. Han inledde sin karriär i Valencia, där han spelade fram till övergången till Manchester City i fjol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.