Foto: Bildbyrån

Gareth Southgate: ”Vi har underskattat Sverige i åratal”

Uppdaterad
Publicerad

England bröt sin förbannelse och vann sin första straffläggning någonsin i ett VM-slutspel. Nu möter de Sverige i kvartsfinal. Ett lag som engelsmännen historiskt sett haft svårt för.

– Vi har underskattat Sverige i åratal, säger Englands förbundskapten Gareth Southgate.

England möter Sverige i VM-kvartsfinal efter att ha besegrat Colombia på straffar i åttondelsfinalen. Segern innebar att England vann sin straffläggning någonsin i ett VM, efter att ha förlorat de tre tidigare. Nu måste England försöka vända på en annan negativ statistik, nämligen den mot Sverige.

Sedan 1986 har de båda nationerna mötts 14 gånger där Sverige har vunnit fem och Englands bara två. Och Englands förbundskapten Gareth Southgate är medveten om historien.

– Sverige är ett lag som vi har dålig statistik mot och vi har underskattat dem i åratal. Vi vet precis hur de spelar och det kommer att bli ett riktigt tufft test, säger han till The Independent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.