Det blev inget i Fiorentina för Gennaro Gattuso. Foto: TT Nyhetsbyrån

Gattuso lämnar tränarjobbet – efter 23 dagar

Uppdaterad
Publicerad

Den 25 maj presenterades Gennaro Gattuso som ny tränare för Serie A-klubben Fiorentina. Idag, 23 dagar senare, lämnar han klubben.

”Vi har kommit överens om att inte påbörja nästa säsong tillsammans”, skriver klubben på sin hemsida.

Det har hänt mycket i italienaren Gennaro Gattusos tränarliv den senaste tiden. Den 23 maj fick han sparken från Napoli efter att ha slutat femma i ligan, men redan två dagar presenterades han som ny tränare för Fiorentina.

Det dröjde inte länge innan rykten om oenigheter med klubbledningen började florera och idag blev det klart att han lämnar klubben – bara 23 dagar efter anställningen.

Medieuppgifter gör gällande att orsaken är att man inte kom överens om hur man skulle sköta transfers till och från Florens-klubben.

Fiorentina skriver i pressmeddelandet att processen med att hitta en ersättare redan är inledd.

Den tidigare mittfältaren, med 73 a-landskamper och ett VM-guld på meritlistan, har redan hunnit med sju klubbar sedan hans tränarkarriär inleddes i schweiziska Sion 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.