Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Gerhardsson och Stina Blackstenis Foto: Bildbyrån

Gerhardsson: Blackstenius startar inte i EM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Stina Blackstenius har dragits med en skada inför EM-premiären mot Nederländerna. På dagens presskonferens bekräftade förbundskapten Peter Gerhardsson att hon inte startar imorgon.

– Det är lika bra att jag säger att hon kommer att vara tillgänglig för att hoppa in, säger han.

Stina Blackstenius har oftast varit Sveriges spjutspets i startelvan. Men då man i morgon möter den regerande Europamästaren Nederländerna i EM-premiären kommer hon inte att vara det.

– Om jag skulle säga hon startar är det ingen som skulle tro på mig ändå så det är lika bra att jag säger att hon kommer att vara tillgänglig för att hoppa in. Det är oroväckande för Nederländerna också. När kommer hon att komma in och vad kommer hon att ställa till med, säger Gerhardsson.

Som tänkbara ersättare nämner Gerhardsson bland annat Rebecka Blomqvist och Lina Hurtig.

– Vi har bra valmöjligheter för eventuella ersättare. De ska få det jobbigt, säger förbundskaptenen.

Mittbacken Linda Sembrant har också varit skadad inför premiären. Hon kommer inte heller att starta mot Nederländerna.

– Stina ligger längre fram. Dels har hon tränat mer kontinuerligt än vad Linda har gjort. Sedan får vi se efter passet vi ska genomföra idag. Sedan får jag en rapporrt från det medicinska teamet och då är tidsaspekten viktig och den har jag aldrig gått över. Om de säger att någon klarar 45 minuter så har jag kanske spelat 30, säger Gerhardsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.