Peter Gerhardsson var nöjd med poängen. Foto: TT

Gerhardsson: ”Kanske var den avgörande poängen”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson satt lågt ner på sin stol vid sidlinjen och ville egentligen inte analysera matchen förrän han sett den på video en gång till eftersom han hade den ”sämsta platsen” på Laugardalsvöllur. Men en sak funderade han extra på.

– Det kanske var den här poängen som var helt avgörande, säger Gerhardsson till SVT Sport.

Tjejerna säger att det känns som en förlust. Är det även din känsla?

– Känslan är ju som man tycker, det är ju alltid så när man har ledningen och tycker att man ska hålla den. Man vet aldrig förrän det är färdigspelat hur mycket den här poängen betyder. Det kanske var den här som var helt avgörande, svarar Gerhardsson.

EM-kval fotboll

Han var nöjd med poängen men inte med prestationen.

– Poängen kan jag känna mig nöjd med medan alla tror jag känner att prestationen kunde vi gjort bättre och något vi hoppades på.

Gruppfinal igen i Göteborg 27 oktober

Sverige och Island är överlägsna i gruppen och mycket tyder på att mötet på Gamla Ullevi den 27 oktober kommer att avgöra gruppen.

– Det blev en poäng i dag och det få vi räkna in och analysera och se till att kunna göra en bättre insats och vinna mot dem hemma.

Det var inget skönspel i kylan och blåsten i Reykjavik med de snöhöljda fjällen som fond.

– Känslan är att det är mycket kamp, enormt mycket fasta situationer. Det blev väldigt dålig rytm i vårt spel. Det blev lite okontrollerat passningspel från vår sida och de är aggressiva och gör det bra, säger Gerhardsson.

Sverige har även kvar att möta slagpåsen Lettland och Slovakien innan kvalet är över.

– Det blir en ren final mot Island den 27 oktober, säger experten Markus Johannesson.

KLIPP: Se målen i mötet mellan Sverige och Island

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet