Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/TT

Peter Gerhardsson om Caroline Seger: ”Väldigt positivt”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger har dragits med skador.

Nu kommer förbundskaptenen med lugnande besked.

– Vad jag förstår kan hon vara spelbar redan på fredag, säger Peter Gerhardsson till SVT Sport.

Landslaget laddar upp inför VM i Göteborg. Ett frågetecken inför mästerskapet har varit lagkaptenen Caroline Segers skadeproblematik. Nu kommer förbundskaptenen Peter Gerhardsson med lugnande besked.

– Joel (Kjetselberg, tränare i Rosengård reds. anm) skrev idag att det var väldigt positivt, att hon tränat igår. Sen har ju vi kontakt och följer vecka för vecka vad som händer. I nuläget är det väldigt positivt i att hon tränar och vad jag förstår kan vara spelbar redan på fredag, säger han till SVT Sport.

Reserv har plockats in

Tidigare på måndagen togs Julia Zigiotti Olme ut som reserv till VM-truppen och Gerhardsson ser henne som ett alternativ på det centrala mittfältet.

Är det just där backup behövs?

– I alla fall när man tittar på truppen. Sedan kan man använda spelare på flera positioner. Det kan vara bra att ha en extra spelare som Julia, valet föll på henne, utvecklar förbundskaptenen.

Flera har problem

Även Sofia Jakobsson och Lina Hurtig har en del skadeproblem och tränade individuellt under måndagen. Där verkar det inte heller vara någon större fara.

– De kollades av i dag. Vi hoppas att vi ska se dem på planen så snabbt som möjligt. I morgon, onsdag, torsdag eller därborta, det får vi se. Vi följer upp och kollar, kommenterar Gerhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.