Peter Gerhardsson är positiv till spel för Kosovare Asllani i VM-genrepet. Foto: Bildbyrån

Gerhardsson: ”Räknar med Asllani på fredag”

Uppdaterad
Publicerad

Peter Gerhardsson höll hov på dagens presskonferens och det talades en hel del om skadeläget efter den stängda segermatchen mot Sydkorea.

– Asllani och Rolfös chanser att spela på fredag ökade idag, eftersom de matchades. Vi räknar med att Asllani kan spela på fredag, säger förbundskaptenen.

Sverige besegrade Sydkorea med 4-0 i dagens stängda träningslandskamp. Efteråt var det en positiv förbundskapten Peter Gerhardsson som mötte pressen.

– Det positiva man kan lyfta fram är att vi kunde matcha många spelare. Vår bredd är intressant inför VM. Många spelare visade att de vill spela i VM, säger Gerhardsson.

Damlandslaget i fotboll

Både Fridolina Rolfö och Kosovare Asllani var osäkra kort inför matchen efter skadekänningar, men spelade 30 minuter vardera och enligt Gerhardsson gick duon för fullt.

– Och det fanns inga rapporter om skador efter, det kändes och såg bra ut.

Han fortsätter:

– Asllani och Rolfös chanser att spela på fredag ökade idag, eftersom de matchades. De ska få känna av ikväll.  Vi räknar med att Asllani kan spela på fredag.

Imponerad av Zigotti Olme

Fyra olika svenska blev målskyttar. Och det var speciellt en av fullträffarna signerat Julia Zigotti Olme som förbundskaptenen talade extra varmt om.

– Zigotti stack ut tack vare sitt fantastiska mål, hur hon som är högerfotad får en sån ren träff med vänster rakt upp i krysset.

Men förbundskaptenen tror att nivån kommer att höjas ytterligare när det är dags för den allra sista landskampen innan VM.

– Vi möter Sydkorea igen på fredag och jag tror att de är fräschare då.

Det ser ljust ut inför drabbningen mot Sydkorea. Alla spelare tros vara tillgängliga för spel när det är dags för avspark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet