Sveriges förbundskapten, Peter Gerhardsson. Foto: Bildbyrån

Gerhardsson ska ladda med hårdrock

Uppdaterad
Publicerad

På lördag spelar Sverige kvartsfinal mot Tyskland. Alla förberedelser är viktiga, och förbundskapten har sitt eget sätt att ladda upp.

– Det blir Rammstein, säger han.

Gårdagens seger och avancemang till kvartsfinal skapade stor glädje i den svenska truppen, och gladast av alla var kanske förbundskapten Peter Gerhardsson.

– Jag är stolt över tjejerna och deras alla egenskaper som man ska ha i fotboll; inställning, kunskap teknik och förståelse. De gör det oerhört bra, framför allt i andra halvlek, säger han till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Det blev långa tilläggsminuter för Sverige i slutet av matchen, men Gerhardsson var inte rädd för ett kanadensiskt anfall i första hand.

– Det är mest var man är rädd för, nu kommer de att hitta något eller nu studsar det på en hand. det har varit mycket sådana här VAR-situationer så det är mer det än någon som skjuter på någonting.

Musiken viktig för Gerhardsson

På lördag väntar Tyskland, ett lag Sverige traditionellt sett haft väldigt svårt med och uppladdningen är av högsta vikt. Alla har sina egna sätt att ladda, för förbundskaptenen är musiken viktig.

– Jag hade den bästa uppladdningen som man kan ha inför Kanada, jag lyssnade på fyra skivor med Neil Young som jag tycker är den bästa artisten, berättar han på presskonferensen efter matchen.

– Det blir Rammstein, vi kör tufft och tungt på lördag så det passar ganska bra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet