Nannskog och Blackstenius Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Kommer aldrig vara en Messi”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog sig vidare till kvartsfinal efter seger mot Kanada igår. En av hjältarna på plan var Stina Blackstenius som efter en lång måltorka gjorde matchens enda mål.

– Nu täppte hon till munnen på väldigt många och visar varför hon spelar, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Stina Blackstenius blev hjälte igår när hon tio minuter in i andra halvlek gjorde 1-0 mot Kanada och såg till att Sverige tog sig till kvartsfinal. Därigenom visade Blackstenius alla tvivlare att hon absolut ska ha en plats i det svenska lanslaget.

– Det har varit mycket snack, mycket kritik i tidningarna och i media om Blackstenius. Varför spelar hon och nu täppte hon till munnen på väldigt många och visar varför hon spelar. Hon gjorde en bra match och var väldigt tydlig. Hatten av för Blackstenius att hon har ett sånt psyke trots att det har varit så mycket kritik kring henne, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Damlandslaget i fotboll

Målet kom efter en fin löpning av Blackstenius som fick bollen framspelad av Kosovare Asllani.

– Blackstenius kommer aldrig vara någon tekniker, kommer aldrig vara den här Messi typen där det ser ut som en balettdansös utan det är lite kantigt men det är också väldigt tydligt var man vill ha bollen och i detta fallet så är det en jättefin löpning och ett fint mål.

Målet var Blackstenius första i landslaget på ett år och enligt Blackstenius mamma, Lena Wiberg, var det en lättnad.

– Det syntes i hela hennes ansikte vad hon kände, det var ju en lättnad såklart, säger Wiberg till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet