Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Gerhardsson svarar på Holmgrens kritik: ”Ett missförstånd”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Holmgren bänkades mot Spanien – efteråt var hon besviken och menade att landslaget inte hade tillräckligt bra koll på henne. Nu skickas målvakten ned till U23-landslaget.

– Det är nog mer ett missförstånd än att vi inte skulle ha koll, det stämmer inte, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

I landslagstruppen som mötte Spanien i fredags och ställs mot Frankrike imorgon finns varken målvaktsveteranen Hedvig Lindahl eller Häckens Jennifer Falk med. Mot spanjorskorna spelade istället Zecira Musovic, då fick reserverna Emma Lind och Emma Holmgren följa matchen från sidan.

Efteråt var Holmgren, till vardags i franska Lyon, kritisk mot landslagsledningen.

Damlandslaget i fotboll

– Tidigare har de velat att jag ska spela fler matcher hemma i klubben. Nu har jag spelat fler matcher och tyvärr har de inte kollat på matcherna och det tycker jag är tråkigt när man kommer hit. Att de inte har koll på en fullt ut, sa Holmgren som hoppades på speltid mot Frankrike imorgon.

– Det är klart att jag vill få chansen och jag tycker att jag tagit chansen här på träningarna.

Efter besvikelsen – skickas till U23-landslaget

Men nu ser Holmgren ut att bänkas igen. 25-åringen har skickats till U23-landslaget, som möter England i en landskamp i Falkenberg idag.

– De hade lite problem på målvaktssidan och frågade om vi kunde hjälpa till där, det kunde vi. Det känns som en bra lösning, säger Peter Gerhardsson till SVT Sport.

– Nu spelar hon ju U23 idag, det talar väl för att hon inte står imorgon.

Hon känner sig besviken att inte få speltid, att hon har mer matchtid i sitt klubblag Lyon nu men att ni inte har full koll på vad hon har presterat där. Vad är din kommentar till det?

– Att vi har koll, och att vi har pratat med henne och att vi hade koll innan.

– Nummer ett är att alla spelare vill spela, den matchen som hon stod senast var i lördags och den matchen hade vi klipp på och har koll på. Våra målvaktstränare har koll på målvakterna i första hand, sedan kan han meddela till oss. Jag har pratat med henne och det är utrett och klart. Det är nog mer ett missförstånd än att vi inte skulle ha koll, det stämmer inte. 

Vilken var hennes reaktion på att hon ska till Falkenberg istället för att troligen få spelminuter mot Frankrike?

– Det tar jag med henne, det var ingen issue på så sätt, det var full förståelse. Både hon och Emma Lind ville stå. Hon kommer ansluta här imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet