Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Besviken Emma Holmgren: ”Tråkigt att de inte har koll på en fullt ut”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Holmgren fick följa Sveriges match mot Spanien från bänken.

Nu är målvakten besviken på landslaget och menar att de inte följt hennes utveckling i klubblaget.

– Det är tråkigt när man kommer hit, att de inte har koll på en fullt ut, säger hon till SVT Sport.

De svenska fotbollsdamerna befinner sig på träningsläger i Spanien – ett läger där varken Jennifer Falk eller Hedvig Lindahl finns med. I fredagens landskamp mot spanjorskorna var det Zecira Musovic som fick förtroendet mellan stolparna, vilket gjorde att Emma Lind och Emma Holmgren fick följa matchen från bänken. 

– Det är klart att jag vill spela matcher och jag tycker att jag har visat på träningarna och även hemma i klubben att jag bör få chansen, säger Emma Holmgren.

Damlandslaget i fotboll

Målvakten är besviken på förbundskapten Peter Gerhardsson och menar att han inte följt hennes matcher med klubblaget Lyon.

– Tidigare har de velat att jag ska spela fler matcher hemma i klubben. Nu har jag spelat fler matcher hemma i klubben och tyvärr har de inte kollat på matcherna och det tycker jag är tråkigt när man kommer hit. Att de inte har koll på en fullt ut.

Har ni  pratat om det, att du varit besviken över det?

– Klart att de förstår och vet att jag är besviken och jag har sagt att det är klart man vill får chansen. Men det är en match på tisdag igen och det är klart att jag vill få chansen och jag tycker att jag tagit chansen här på träningarna.

På tisdag ställs Sverige mot Frankrike på hemmaplan.

Har du fått några indikationer på att du får spela då?

– Nej, det har jag inte fått. Jag ska bara gå ut på träningarna och visa att jag ska spela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet