Gerhardsson: ”Vi har två jämna och bra målvakter”

Uppdaterad
Publicerad

När landslagsmålvakten Hedvig Lindahl inte kan vara med i EM-kvalet så står det mellan Jennifer Falk, Göteborg, och Zecira Musovic, Rosengård.

– Det ska bli jättekul att meddela det. För den spelaren kommer att bli väldigt glad, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT Sport.

Gerhardsson svarar inte på vilken målvakt som ska stå de två närmaste EM-kvalmatcherna mot Ungern på torsdag och Island nästa tisdag.

– Det får vi se. Det är oerhört jämnt. Jag kommer troligtvis efter matchen förklara varför jag valde just den målvakten. Vi väljer ju inte en målvakt som ens ska stå både de här matcherna mot Ungern och Island. Vi väljer en målvakt som ska stå mot Ungern. Sen får vi utvärdera det.

Damlandslaget i fotboll

Båda aktuella för spel

Peter Gerhardsson menar att man inom fotbollen, till skillnad från exempelvis hockey och handboll, har en utpräglad förstemålvakt som man inte gärna flyttar på. Men för det svenska landslaget är det inte så nu – man har två målvakter som bägge är aktuella för spel.

– Vi har två jämna, bra målvakter. Och så Emma Holmgren bakom som jagar, säger han.

Han tycker att det ska bli kul att få berätta den glada nyheten för den uttagna målvakten.

– Den andra kommer inte bli lika glad, men det kommer nog fler chanser, säger förbundskaptenen.

KLIPP: Lindahl skadad – då får ersättaren tävlingsdebutera

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet