Foto: SVT

Ghoddos nobbar svenska landslaget – väljer Iran

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds stjärna Saman Ghoddos väljer efter stor vånda Iran som landslag. Han fick i veckan en förfrågan av Sveriges förbundskapten Janne Andersson om att ingå i den svenska VM-kvaltruppen mot Luxemburg och Nederländerna.

– Det är naturligtvis tråkigt, men jag respekterar hans beslut och önskar honom all lycka till, säger förbundskapten Janne Andersson till Svenska Fotbollförbundet.

– Just nu är det mitt livs svåraste beslut och det kan bli det svåraste beslutet jag kommer att ta i hela mitt liv, sa Ghoddos till SVT Sport efter mötet med Hertha Berlin igår kväll – innan dagens beslut blev känt.

Herrlandslaget i fotboll

Telefonsamtalet från Janne Andersson kom mycket överraskande.

”Han följde sitt hjärta”

– Det hade varit en ära att få representera Sverige men det kom som en chock och därför kunde jag inte svara direkt när han ringde, vilket han respekterade, utvecklade Ghoddos.

– Självklart är det väldigt tråkigt, det är en spelare som jag tycker kan tillföra väldigt mycket. Det känns som att han har följt sitt hjärta. Det var det han sa när han tog det första beslutet om att välja Iran och det får man respektera, säger SVT-experten Daniel Nannskog.

Östersunds Ken Sema får klara sig utan lagkamraten i blågult.

– Det är givetvis tråkigt att inte få med honom i laget, men jag önskar honom all lycka till i Iran och jag tror det kommer gå bra för honom där.

Sverige har nu 23 spelare i den uttagna truppen, och det ser ut som att Janne Andersson inte kommer att kalla in någon ytterligare (24 spelare är max).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet