Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Andersson. Foto: Bildbyrån

Beskedet: ”Giffarnas” Andreas Andersson ledbandsskadad

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvalls målvakt Andreas Andersson blev utburen på bår i matchen mot Elfsborg.

Nu kommer beskedet att det rör sig om en ledbandsskada i knäet.

– När det händer något i knäet så tänker man alltid det värsta, såklart, säger Andreas Andersson till SVT Sport.

Tidigt i den första halvleken mellan Gif Sundsvall och Elfsborg var olyckan framme. Andreas Andersson kände att någonting hände i knäet och målvakten blev utburen på bår med en befarad skada.

Nu kommer beskedet.

– Jag fick veta att det rör sig om en ledbandsskada. När det händer något i knäet så tänker man alltid det värsta, såklart. Och det var ju inte det värsta. Så ur det perspektivet är det såklart skönt. Det kommer såklart ta ett tag, men det är bara att köra. Det är skönt att få svaret så att man kan sätta igång med rehaben.

”Ett tomrum tills man får svaret”

Det första man tänker på är korsbandet?

– Ja, men det gör väl alla. Inte för att någonting innan pekade på att det skulle vara så. När det är knäet så blir man alltid skraj. Det blir ett tomrum tills man får svaret. Nu känns det redan som att jag är igång med rehaben.

Säsongen är inte över då?

– Nej, det verkar inte så. Jag vet inte hur lång tid det kommer att ta, det ska jag ta med Sandra (Sandberg, fysioterapeut) och Mattias Tell (lagläkare). De har bara fått utlåtandet och ska snacka ihop sig.

”Inget som slaktar hela säsongen”

Ingen preliminär prognos på hur länge du blir borta än?

– Nej, det lär komma de närmaste dagarna. Vi tar det därifrån.

Du är lättad över att det inte är korsbandet?

– Så är det. Det är inget som slaktar hela säsongen. Det är det värsta man kan råka ut för. Ur den synkpunkten får man vara nöjd.

Sundsvalls sportchef Urban Hagblom har för SVT Sport tidigare berättat att det inte är aktuellt att plocka in en ersättare.

”Giffarna” ställs mot AIK på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.