Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Glas och Kullberg drabbade av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Två dagar kvar till EM-kvartsfinal mot Belgien.

Då meddelar fotbollslandslaget att Hanna Glas och Emma Kullberg samt fotbollspsykologen Rasmus Liljeblad testat positivt för covid-19.

”När de är symptomfria, tagit ett negativt antigen-test samt klarat vår interna medicinska hälsokontroll är de välkomna tillbaka in i verksamheten”, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett uttalande på Svenska fotbollförbundets webbplats.

Förbundet meddelar att de tre personerna kommer fortsatt hållas separerade från truppen och följas upp löpande för att kunna återvända till laget så snabbt som möjligt.

Fotbolls-EM

De tre personerna testade positivt i antigen-test på måndagen och efter genomförda PCR-test är det nu bekräftat att trion testat positivt för covid-19.

– De är inte jättesjuka men har testat positivt. Det pågår en utredning med dem här tre. I morgon kommer vi ha en ny bedömning, säger landslagsläkare Mats Börjesson.

Spelat samtliga minuter för Sverige

Glas har spelat samtliga minuter för Sverige i EM så här långt. I premiären spelade 29-åringen till höger i en 3-4-3-uppställning medan hon i de övriga två matcherna varit högerback i en fyrbackslinje.

– I en del fall går det över fort, framförallt hos idrottare, i andra fall sitter det i lite längre. Men det kan också vara allergi eller annan infektion, säger Börjesson.

30-åriga Kullberg har ännu inte fått några minuter i mästerskapet men är den spelare som har växlat på högerbacken med Glas på träningarna.

– Ni ska inte ta det som att vi har tre nya fall i morgon, vi har gott hopp om att det går över snabbt.

Ytterligare tre spelare har symptom på covid-19 i den svenska truppen men har inte testat positivt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet