Sverige möter Belgien i kvartsfinal i EM på fredag. Foto: Bildbyrån

Nya oron: Tre spelare till med symptom

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Glas och Emma Kullberg har fått covid-19. Nu kommer nya oroande besked för Sverige. Ytterligare tre spelare har sjukdomssymptom.

Inför dagens träning gick Svenska fotbollsförbundet ut med att Hanna Glas och Emma Kullberg är de två spelarna som har drabbats av covid-19.

Men det slutar inte där. På onsdagens träning saknades ytterligare tre spelare – vänsterbacken Jonna Andersson, mittfältaren Hanna Bennison och målvakten Jennifer Falk – med misstänkta symptom på covid-19.

”Utreds vidare”

– Jonna Andersson, Jennifer Falk och Hanna Bennison saknas vid dagens träning på grund av olika milda sjukdomsymtom och utreds vidare under dagen, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Under Sveriges träning fyller den andra landslagsläkaren Mats Börjesson i:

– Man får inte spela förrän man är negativ och symtomfri, men det är milda symptom överlag på spelarna, säger Börjesson.

– Spelare har kommit tillbaka till turneringen innan (som har blivit smittade). Nu är det väldigt milda och diffusa symptom, det är inte bara covid det kan vara. Det är därför vi vill både ha hängslen och livrem innan vi går ut med något.

Segers status – kan bli spelklar i tid

Sveriges lagkapten Caroline Seger fick en smäll i matchen mot Schweiz och saknas fortsatt på träningen. En hälskada stoppade mittfältaren från spel när Sverige vann mot Portugal och säkrade segern i gruppen.

– Caroline Seger fortsätter göra framsteg i sin anpassade träning för hälen, och kommer under dagen fortsätta med behandling och individuellt anpassad träning för att stärka funktionaliteten fram mot fredagens match, säger Ebrahimi.

På frågan om kaptenen kommer kunna spela på fredag:

– Möjligheterna är relativt goda, säger Börjesson.

Om två dagar, på fredag kväll, spelar Sverige EM-kvartsfinal mot Belgien i Leigh. Matchen startar 21.00 och sänds i SVT1/SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.