• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Bidlbyrån.

Glas: ”Verkligen en dröm jag har”

Uppdaterad
Publicerad

Bayern München mot Chelsea i Champions Leauge-semifinal betyder minst två svenskor i finalen på Gamla Ullevi.

För Hanna Glas vore det hur stort som helst.

– Det är något man drömt om i hela sin karriär och det man jobbar för varje dag. Att det dessutom är i Sverige i år känns lite extra, säger hon till SVT Sport.

PSG-Barcelona i den ena semifinalen – Bayern München-Chelsea i den andra.

Den sistnämnda blir ett hett svenskmöte med Amanda Ilestedt och Hanna Glas i den tyska storklubben och Zecira Musovic, Jonna Andersson och Magdalena Eriksson i Chelsea.

Eriksson ser uppgiften som häftig.

Hyllar landslagskollegorna

– Det är ett otroligt bra lag som gått som tåget i ligan, de släpper inte till mycket och har två bra svenska försvarsspelare som gör det väldigt bra. Vi fick möta tyskt motstånd i kvartsfinal och jag tror att det kommer att vara en liten fördel att vi har fått känna på tyskt motstånd, säger Chelseakaptenen.

Hanna Glas jagar sin första titel, både i ligan och i Champions League, och har siktet inställt på finalen som i år spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.

– Det är något man har man drömt om i hela sin karriär. Det är det man jobbar för varje dag och att det dessutom är i Sverige i år känns lite extra. Det är verkligen en dröm jag har, säger hon.

Tror på jämt möte

Men först måste de vinna mot Chelsea som slog ut Bayerns ligarival Wolfsburg i kvartsfinalen. Båda lagen toppar dessutom sina inhemska tabeller.

– Det kommer bli en oerhört tuff match. Det är semifinal, de slog ut Wolfsburg som också är ett oerhört starkt lag och så leder de engelska ligan. Jag tror att det kommer bli en ganska jämn match.

Semifinalen mellan Bayern München och Chelsea har avspark 17.00 under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.