Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Glenn Hysén: ”Någon förbannelse som vilar” Foto: Bildbyrån/SVT

Glenn Hysén: ”Någon förbannelse som vilar”

Uppdaterad
Publicerad
Liverpool var bara två vinster ifrån att vinna Premier League när ligan stoppades på grund av coronaviruset.
– Just ligan, det är någon förbannelse som vilar, säger Glenn Hysén som var med och vann lagets senaste ligatitel 1990.

Två vinster stod mellan Liverpool och en oerhört efterlängtad Premier League-titel när coronaviruset satte stopp för i princip all europeisk toppfotboll i mars. Två ynka vinster under en säsong där Liverpool ledde med 25 poäng före tvåan Manchester City efter 28 omgångar.

– De har vunnit allt annat, Champions League... Men just ligan, det är någon förbannelse som vilar. Och framför allt det som händer nu, man vet ju inte om de kan spela färdigt eller inte, säger Glenn Hysén, som var med i laget som vann klubbens senaste ligatitel 1990.

– Det är helt otroligt. Hade någon sagt det då, att Liverpool kommer inte vinna ligan på 30-35 år, då hade jag bara skrattat och skakat på huvudet. Det finns ju inte på världskartan.

Nära att vinna 2014

2014 var det nära att Liverpool vann men med två omgångar kvar halkade kapten Steven Gerrard och gav bort ligatiteln till Manchester City.

Nu vet ingen vet hur, eller om, säsongen ska avslutas och uppgivenheten är påtaglig i Liverpool.

– Det var ett rimligt beslut (att stoppa matcherna, reds. anm). Men vi har väntat i 30 år och hoppas att de gör det enda rätta och ger oss ligatiteln, säger en supporter.

”Det är ju miljardgrejer”

Hysén menar dock att situationen är komplicerad.

– Det är svårt när man inte har spelat klart. Jag tror inte att någon skulle säga något om det (i fall Liverpool får titeln, reds. amn). Däremot blir det ju problem i botten, de som ska åka ur eller de som ska gå upp. Det är ju miljardgrejer det handlar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer