Foto: Bildbyrån

Limhamn Bunkeflo skrällvann mot Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Limhamn Bunkeflo hade på fem tidigare möten med Rosengård inte ens gjort mål på dem, nu gjorde de tre stycken och vann derbyt med 3-2.

-Jag är chockad, säger inhopparen Andrea Thorisson till TT efter 3–2-segern.

Rosengård hade initiativet men då i 25:e minuten tog Limhamn Bunkeflo ledning med 1-0, en hörna från Jennie Egeriis direkt i mål. Rosengård kvitterade endast en minut senare genom Lisa-Marie Utland.

Fiona Brown som byttes in i paus gjorde avtryck direkt eftersom hon nickade in 2-1 målet för Rosengård redan i 46:e minuten.

Limhamn Bunkeflo lyckades sedan kvittera i 60:e minuten genom Nathalie Hoff Persson. Rosengård var dock nära att få in ett segermål i slutet men Vera Amanda Varis gjorde en lysande räddning på skottet från Rosengårds Hanna Bennison.

I stället på tilläggstid så kom jätteskrällen – Andrea Thorisson, som byttes in i den 89:e minuten, rullade in segermålet – 3-2 efter ett misstag i Rosengårds försvar.

– Rosengård är ju min moderklubb. Jag har mycket respekt för alla spelare och tränare, men det är klart att det alltid är skönt att avgöra för mitt nya lag. Jag är lite chockad faktiskt, säger Thorisson.

OBOS Damallsvenskan

IF Limhamn Bunkeflo logo

IF Limhamn Bunkeflo

3 - 2

FC Rosengård logo

FC Rosengård

Limhamns IP, Malmö
Publik: 1536
Domare: Pernilla Larsson

Första halvlek

  • 1 - 0MålEgeriis
    25'
  • 26'
    1 - 1MålLandeka

Andra halvlek

  • 46'
    1 - 2MålFi. Brown
  • 2 - 2MålPersson
    60'
  • 3 - 2MålThorisson
    90'+3'

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.