Tvåmålsskytten Pauline Hammarlund når högst i jublet. Foto: Bildbyrån

Göteborg bröt trenden – efter storstadsskalp mot Dif

I ett soligt Göteborg så avslutade en av guldfavoriterna den illavarslande trend som följt laget. För efter tre raka damallsvenska kryss så vann Kopparberg/Göteborg storstadsmötet mot Djurgården med 3-1. Pauline Hammarlund gjorde både matchens första och sista mål.

I en underhållande första halvlek var det både 1-1 på resultattavlan och 1-1 i underkända mål – Göteborgspubliken fick bland annat se en läcker lobbnick av hemmaspelaren Julia Zigiotti Olme som tveksamt dömdes bort för offside.

Oavgjort, alltså, precis som det varit i Göteborgs tre senaste damallsvenska matcher (2-2, 2-2, 1-1).

Målskyttar i den första halvleken var Pauline Hammarlund, 1-0 på retur, och sen 1-1 från Djurgårdens Mia Jalkerud.

Men det skulle inte bli något nytt oavgjort resultat för Göteborg. Efter den jämna första halvleken blev den andra till en svartklädd historia: Göteborg styrde spelet och hade mängder av chanser, och 2-1-målet kom omgående. Efter ett fint anfall, som slutade i lite turligt flipperspel, så kunde Rebecka Blomqvist göra målet för Göteborg.

3-1 kom ett dussintal minuter senare, Pauline Hammarlund tog en löpning mot första stolpen och nickade in sitt fjärde mål för säsongen.

I tabellen tar Göteborg sig nu upp mot de toppregioner där man förväntats att vara, laget har nio poäng på fem matcher.