Se Martin Olssons otroliga kvittering mot IFK Göteborg. Foto: Discovery+

Malmö räddar poäng mot Göteborg – efter Martin Olssons drömträff i 97:e minuten

Ledning för Göteborg långt in på stopptiden.

Då räddade Martin Olsson poäng för Malmö.

Med en drömträff satte han slutresultatet till 2-2 i klassikermötet.

– Det händer inte ofta, säger Olsson till SVT Sport.

Göteborg kom till Malmö med tre raka segrar i ryggen. En svit som nyförvärvet Arbnor Mucolli både ville och gjorde mycket för att förlänga. Han gjorde två mål i första halvlek och det verkade länge räcka.

– Utan mina medspelare kunde jag inte spela som jag gör. Alla gjorde en bra match, säger Mucolli till SVT Sport.

Detta trots en reducering från Isaac Kiese Thelin i början av andra halvlek, från straffpunkten.

Men i slutminuterna tryckte Malmö på rejält, och till slut fick de in en kvittering. Detta genom Martin Olsson, som fick till en drömträff utifrån och räddade en poäng för MFF med mål i 97:e minuten. Det var vänsterbackens första mål i Malmö-tröjan. Efteråt berättade han att han haft ryggskott i veckan inför matchen.

– Det var ett bra mål, det händer inte ofta, säger Olsson.

”Vi förtjänade tre poäng”

Och trots att hemmalaget tryckte på även efter kvitteringen, så slutade mötet 2-2.

– Det är surt. Jag är jättebesviken. Vi förtjänade tre poäng, säger Arbnor Mucolli.

För Göteborg innebär poängen att de har samma poäng som Degerfors, och en mer än AIK på kvalplats. För Malmö innebär det att man har två poäng upp till serieledande Elfsborg, som förlorade under den pågående omgången.