Göteborgs skytteligaledare Rebecka Blomqvist, mitten, flankerad av landslagsspelarna Julia Roddar, till vänster, och Julia Zigiotti Olme, till höger. Arkivbild. Foto: BILDBYRÅN

Landslagsspelarna visade vägen för Göteborg

Först blev fem spelare uttagna i landslaget.

Sedan vann Göteborg toppmötet med Kif Örebro med 3–0 och hakade på i damallsvenskans guldstrid.

Och det var landslagsmittfältaren Elin Rubensson som visade vägen med ett tidigt tungt skott.

– Jag tycker att vi gör en av årets bästa matcher, säger Elin Rubensson till GP.

I söndags tog Elin Rubenssons Göteborg en storseger i derbyt mot Kungsbacka. Två dagar senare blev Rubensson själv samt hennes lagkamrater Jennifer Falk, Julia Zigiotti Olme, Julia Roddar och Pauline Hammarlund uttagna till EM-kvaltruppen som ställs mot Lettland den 3 september.

Dock kom tråkiga besked för Hammarlund under onsdagen – 'Pallo' har skadat menisken och blir borta cirka tre månader.

Och på onsdagskvällen ordnade alltså Göteborg en ny trepoängare, i toppmötet med Kif Örebro, och avancerade till andra plats i damallsvenskan.

– Jag tycker att vi gör en av årets bästa matcher. Det är trots allt ett topplag vi möter på bortaplan och vi spelar en fin fotboll i 90 minuter. Vi gör tre fina mål, håller tätt bakåt och hade många fina anfall. Det är inte så mycket mer än så man kan begära, säger Elin Rubensson till GP.

Formstark Rubensson

Första halvleken var spelmässigt jämn och det skapades få riktigt heta målchanser på Närkeslättens konstgräs. Men efter en knapp kvart gjorde Göteborgs landslagsmittfältare Elin Rubensson mål genom ett tungt skott som letade sig in bakom chanslösa målvakten Danielle Rice. Elin Rubensson som verkade piggt och framgångsrikt på det högra mittfältet gjorde därmed sitt första mål för säsongen.

Strax före pausvilan blev det upprört i Kif Örebro då anfallaren Heather Williams fälldes av bortamålvakten Jennifer Falk – men domaren valde att inte peka på straffpunkten.

Skytteligaledarens tionde

Göteborg visade också upp fin effektivitet i andra halvlek. Efter 70 minuter kunde även Julia Roddar fira sin landslagsplats med att göra mål. Fria Julia Roddar nickade in 2–0 efter att Rubensson startat ett mönsteranfall från sin kant.

Sex minuter senare fick anfallaren Rebecka Blomqvist sista ordet när hon skickade in 3–0. Och med sju mål på de senaste sju matcherna toppar Rebecka Blomqvist skytteligan med tio fullträffar.

För Göteborg väntar möte med Kristianstad hemma på söndag, Kif Örebro åker till Stockholms stadion för match mot Djurgården nästa onsdag.