Göteborg tappade poängen i andra halvlek. Foto: Bildbyrån

Göteborg kunde inte hålla undan mot Linköping

Uppdaterad
Publicerad

I toppmötet mellan Göteborg och Linköping hade Göteborg chansen att gå upp i serieledning, och Linköping behövde en trepoängare för att haka på i toppstriden. Men efter matchen var det två lag som hade delat på poängen efter 1-1.

– Det är klart att man känner en stor besvikelse över det, säger Linköpings målskytt Stina Blackstenius till SVT Sport.

Vid förlust borta mot Göteborg hade Linköping halkat efter rejält i toppstriden. Och i första halvlek var det tydligt att laget ville få med sig tre poäng hem. Men trots ett spelövertag för gästerna så blev det bara hemmajubel i den första halvleken.

För i den 20:e minuten så fick Göteborg en frispark som Elin Rubensson skulle ta tillvara på, och skickade in bollen otagbart i krysset.

Böljande spel i andra

I den andra halvleken så bjöds det på flera goda chanser för båda lagen. Först träffade Stina Blackstenius stolpen, och bara minuter senare kom Julia Zigiotti Olme fri. Men efter en misslyckad bollträff i löpningen så hamnade hon för långt ifrån, och istället kunde Emma Holmgren komma ut starkt och bryta.

Men Stina Blackstenius skulle få revansch. I den 68:e minuten så nådde hon Frida Leonhardsen Maanums inlägg med pannan, och nickade in 1-1 som också blev matchens sista mål.

Ville ha tre poäng

Men trots den sena kvitteringen var målskytten ändå inte nöjd med en poäng.

– Ett skönt mål för mig att göra såklart. Men det räcker ändå inte till vinst idag. Det är klart att man känner en stor besvikelse över det. Jag är glad över målet, men hade hoppats på betydligt mycket mer än det, säger Blackstenius till SVT Sport.

För Linköping, som var en av favoriterna till att vinna SM-guldet i år, var matchen viktig, och laget hade egentligen behövt tre poäng för att inte vara för långt efter när säsongen börjar gå mot sitt slut.

– Självklart hade det varit viktigt för oss att få med oss tre poäng istället för en. Sett till chanserna vi skapade idag så tycker jag vi hade kunnat få med oss en vinst, så det hade varit otroligt skönt för oss. Det är fortfarande många matcher kvar att spela och många poäng kvar att hämta, men klart det känns tungt att det blir oavgjort idag trots allt.

”Rättvist resultat”

Göteborgs Rebecka Blomqvist säger till SVT Sport efter matchen att hon ändå tycker att 1-1 är ett logiskt resultat med tanke på matchbilden.

– Det blev en riktig toppmatch, det var krig där ute. 1-1 är nog ändå ett rättvist resultat, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.